Artikelen

Nieuwsoverzicht

Jubileum meester Roest & Koningsspelen

Geplaatst op 17 mei 2024

Vandaag vierden wij het jubileum van meester Roest! Hij is al 25 jaar verbonden aan het onderwijs, en dat ook nog eens op onze school. Fijn dat u bij ons bent, meester, van harte gefeliciteerd hoor! Met paard en wagen werd hij thuis opgehaald, we zongen leuke liedjes voor hem en we gaven hem cadeaus. En als u vlakbij onze school een rondje loopt, kunt u over het 'Meester Roestpad' wandelen. Daarnaast hadden wij ook de Koningsspelen. We genoten van alle spelletjes en de gezelligheid die daarbij hoorde. Hartelijk dank aan iedereen die ons vandaag heeft geholpen!

Feest in groep 1-2!

Geplaatst op 24 april 2024

Vandaag hadden we feest in de klas! Daarom deden we allemaal leuke spelletjes. Zo deden we een spelletje met de dobbelsteen, waarbij we steeds een vakje mochten kleuren. En dan kwam er ineens een plaatje tevoorschijn... Ook versierden we een taart, ziet u hoe mooi we ze maakten? En in de bouwhoek bouwden we zelfs een taart. En het groepje met de mooiste taart, won zelfs een prijs. Daarom gingen we stemmen, zodat de winnaars eerlijk gekozen werden. En weet u wat we heel lekker vonden? Om het cakeje te versieren en daarna lekker op te snoepen. Bij sommige kinderen zat het zelfs op hun neus, zo lekker zaten we ervan te eten. En toen de juf maandag aan ons vroeg wat we graag wilden doen op het feest van de juf, zeiden sommige kinderen dat ze graag wilden voetballen. Het gras was daarvoor een beetje te nat, dus hebben we gewoon binnen gevoetbald. Met de voetbaltafel dan... En u ziet vast wel aan onze gezichten dat we dat ook erg leuk vonden! Geniet u mee met onze foto's?

Groepen 5 - Duurzaamheidsles

Geplaatst op 23 april 2024

Vandaag hadden wij een duurzaamheidsles. We hebben veel geleerd over wat duurzaamheid is en hoe wij op een goede manier voor de aarde kunnen zorgen. We hebben het zelfs al een klein beetje uitgeprobeerd door middel van allerlei kleine opdrachtjes. Kijkt u met ons mee?

Groepen 3 bij de glasblazerij

Geplaatst op 23 april 2024

De groepen 3 hebben over kunst gewerkt. We hebben veel kunstwerken gemaakt, maar kunst maken met glas, dat was nieuw voor ons. Bij de glasblazerij in Leerdam hebben we gezien hoe dat gaat. Dat was een heel leerzaam uitje. We zagen hoe glas gemaakt wordt en leerden hoe er verschillende kleuren en vormen gemaakt worden.

Logistieke roadshow!

Geplaatst op 18 april 2024

De groepen 5, 6, 7 en 8 kregen vandaag alles te horen over de logistieke sector. Op een speelse manier werd er kennis gemaakt met en geleerd over logistiek. Er moest een puzzel gemaakt worden, de code van de kluis moest gekraakt worden en pakketjes werden zo snel mogelijk bij het juiste huisnummer bezorgd.

Groep 4b maakt chocolaatjes

Geplaatst op 18 april 2024

Chocolade... Truffels, repen, lolly's, figuren, caramel, bonbons, eitjes, chocoladevulling. Groep 4b kwam letterlijk met de neus in de chocola. En daar was werk te doen! Eitjes in de machine, de juiste kleur folie bij de juiste smaak verpakt in prachtig papier. Groep 4b stak de handen uit de mouwen en liet de chocolademachine op volle toeren werken! In korte tijd waren zo'n 200 chocolaatjes klaar, die ze dan ook echt zelf mochten opeten.

Een bruiloft in groep 6

Geplaatst op 17 april 2024

Volgende week gaat onze juf Bos trouwen. Vandaag hadden we alvast een voorproefje! De BABS, die de juf volgende week gaat trouwen, kwam ons een gastles geven. Wat hebben we veel geleerd! Ook 'trouwden' er nog twee kinderen uit de klas met elkaar. Daarna hadden we een modeshow met alle prachtige trouwpakken en trouwjurken die we tijdens handvaardigheid hebben gemaakt. Nog een paar nachtjes slapen en dan hebben we het echte trouwfeest van de juf!

Groep 7 - WO2 excursie Zaltbommel

Geplaatst op 16 april 2024

Opdat wij niet vergeten... - Stadswandeling + bezoek aan het Mikwe - Museumles - Atelierles

Groep 8 doet mee aan de Techniekwedstrijd

Geplaatst op 05 april 2024

Er zit wat technisch talent in Gameren, zeg... Tsjongejonge! We doen mee met de Techniekwedstrijd en niets is te gek. Vanuit huis worden er allerlei spullen meegesleept naar school, de kinderen zijn haast niet te stuiten. Geweldig om te zien wat voor creaties er ontstaan. De opdracht is: verticaal transport. Er komen hijskranen, raketinstallaties, skiliften, autogarages... Dat belooft wat voor de toekomst! Vakmanschap in opleiding!

Groep 8 krijgt verkeersles

Geplaatst op 04 april 2024

Groep 8 krijgt verkeersles... En niet zomaar, maar over het gebruik van een telefoon op de fiets. Is dat wel zo handig? Wist u dat een appje versturen op de fiets maar liefst 15x zoveel kans geeft om betrokken te raken bij een ongeluk? En als dat ongeluk een schrammetje is, valt het nog wel mee. Maar toen de vraag gesteld werd wie er ook gewoon zou appen als je 15x zoveel kans om de rest van je leven in een rolstoel te zitten, werd het toch even stil... Om te ervaren hoe het is om te fietsen en tegelijk op je telefoon en het verkeer te letten, gingen we met VR-brillen aan de slag. Dat was leuk om te doen, en het zag er ook heel leuk uit. :)

Naar Slot Loevestein met de groepen 5

Geplaatst op 04 april 2024

De geschiedenislessen van onze groepen 5 leerden ons veel over 'Kastelen'. Dat bracht ons op een te gek idee: we brengen een bezoek aan Slot Loevestein! Ook al zijn we er misschien al wel eens vaker geweest, we leren telkens weer nieuwe dingen, zo interessant! Kijkt u even mee naar de foto's?

Groep 8 naar het Stadhuis voor Democracity!

Geplaatst op 04 april 2024

Groep 8 is naar het Stadhuis in Zaltbommel geweest. Daar hebben ze alles geleerd over de democratie. Een partij oprichten, een kort programma schrijven met belangrijke punten, een slogan verzinnen... En daarna kwam het bouwen van onze stad. Wat komt er allemaal in en is daar wel een meerderheid voor? Het was een leuke, maar zeker ook leerzame ochtend!

Groep 8 krijgt EHBO

Geplaatst op 02 april 2024

Vanaf nu wordt het een stuk veiliger bij u thuis! Groep 8 leert alles over verslikking, verstuiking, stabiele zijligging etc. Ze krijgen elke dinsdagmiddag EHBO-les. En dat kunnen ze, hoor! Mooi om ze zo enthousiast bezig te zien.

Groep 4a neemt afscheid van de juf

Geplaatst op 28 maart 2024

Onze juf Van Eck nam vandaag afscheid van groep 4a. Ze werd verwend met veel afscheidscadeautjes en een mooie herinnering aan de groep. Juf, dank-u-wel voor alles wat u voor deze leerlingen betekend heeft. Fijn dat u bij ons was.

Spelen in de zandbak

Geplaatst op 19 maart 2024

Langzamerhand wordt het weer voorjaar. Fijn en bijzonder om de knopjes, bloesem en de groener wordende bomen en struiken te zien. Vandaag schijnt de zon. Daarom openen wij graag onze zandbank zodat de leerlingen daar heerlijk in kunnen spelen.

Groep 7 - Pannenkoekendag!

Geplaatst op 12 maart 2024

Wat was het een fijne dag: de Pannenkoekendag van groep 7! Elke leerling nodigde een oudere uit om bij ons op school pannenkoeken te komen eten. Deze werden gebakken door de leerlingen zelf, met hulp van een aantal hulpouders. Als toetje hadden we een vlaflip, heerlijk! En... We deden ook spelletjes met hen, ziet u welke spelletjes wij speelden?

"De school heeft oog voor de ontwikkeling van het kind."

Ouder