Historie

Historie van onze school

De School met de Bijbel heeft een rijke historie die teruggaat naar 1906. In dat jaar werd de ‘Vereeniging tot Stichting en Instandhouding van eene School met den Bijbel te Gameren’ opgericht. De bouw van ons mooie schoolgebouw aan de zuidoostelijke kant van de Grote Del startte twee jaar daarna.

Al snel werd ons gebouw, dat in eerste instantie bestond uit drie lokalen en een onderwijzerswoning, te klein. De school werd daarom al in 1910 uitgebreid met een lokaal en een bestuurskamer. Inmiddels beschikt onze school over veertien lokalen, een gemeenschapsruimte, een personeelskamer, een bestuurskamer, een directiekamer, vier gesprekskamers en een kleutergymlokaal. Onze school telt ongeveer 300 leerlingen, verdeeld over 13 groepen. Ook hebben we een Peutergroep waar kinderen vanaf 2-jarige leeftijd hartelijk welkom zijn.
De Bijbel is het uitgangspunt op onze school: toen en nu.

Nostalgisch gebouw

Onze historie is goed zichtbaar op school. In ons nostalgische gebouw staan bijvoorbeeld op de steen bij de ingang de namen van de eerste bestuurdersleden. Ook is in school de oprichtingsakte die Hare Majesteit Koningin Wilhelmina tekende als bewijs van oprichting te vinden.

"Fijne school en goed onderwijs. Een school waar we trots op mogen zijn in Gameren."

Ouder