Nieuws

Nieuwsoverzicht

Groep 2 naar Slot Loevestein

Geplaatst op 08 juli 2024

We mochten op bezoek komen bij Slot Loevestein. In groepjes hebben we het indrukwekkende kasteel doorgelopen. We maten hoe dik de muren zijn, zagen en roken wat er gegeten werd, bekeken de boekenkist van Hugo de Groot en nog veel meer. Kijkt u maar mee.

Groep 2 op schoolreis

Geplaatst op 08 juli 2024

Het schoolreisje naar De Boterbloem, was was dit een feestje! We mochten zelf boter maken en proeven. Ook waren er konijnen en cavia's die we mochten knuffelen. We mochten mee op de trekker en de dieren brood geven. En natuurlijk hebben we heerlijk gespeeld in het grote klimtoestel en gesprongen op het springkussen.

De muizenhuizen van groep 7

Geplaatst op 04 juli 2024

Groep 7 maakt tijdens de crealessen de leukste en schattigste muizenhuizen.

Groep 8 neemt afscheid

Geplaatst op 27 juni 2024

Donderdag 27 juni was de afscheidsdag. We begonnen met een uitgebreid ontbijt en speelden allerlei spellen op het voetbalveld. Ook deden we door ons drop een vossenjacht, super leuk! 's Avonds vond het officiële gedeelte plaats. De leerlingen slaan een andere weg in, op naar het Voortgezet Onderwijs. Jongelui, veel plezier toegewenst op jullie nieuwe school. Maar... Geniet nu eerst maar van een welverdiende vakantie.

Groep 1 bij Slot Loevestein

Geplaatst op 21 juni 2024

Vandaag zijn we met groep 1 naar Loevestein geweest. Wat een prachtig kasteel. We kregen een rondleiding, bekeken de dikke muren en grote ramen waar we goed konden zien hoe hoog we waren geklommen. Daarna hebben we gepicknickt en gespeeld in de speeltuin. Het was een gezellige ochtend.

Groep 3b viert de verjaardag van de juf

Geplaatst op 19 juni 2024

Groep 3b vierde vorige week de verjaardag van de juf. We hebben bingo gespeeld en buiten gingen we op zoek naar kaartjes en moesten we de opdrachten oplossen. Met de juiste letters konden we een zin maken. We versierden onze eigen koek en smulden van allerlei lekkers. Het was een gezellige ochtend met elkaar!

Met de kleuters op schoolreis

Geplaatst op 18 juni 2024

Op dinsdag 18 juni gingen onze kleuters op schoolreis. Dit keer, voor het eerst, naar De Boterbloem in Amerongen. Wat een geweldig leuke locatie is dat! Die gaan we onthouden hoor... ;) Geniet u mee van de foto's?

Groepen 3 naar Slot Loevestein

Geplaatst op 18 juni 2024

Vanmorgen zijn de groepen 3 naar Slot Loevestein geweest, daar hebben zij weer veel gezien en gehoord. Het was een indrukwekkende ochtend. Ook was er nog even tijd om te spelen...

Het schoolconcert

Geplaatst op 13 juni 2024

Eindelijk was het zover: ons allereerste schoolconcert! Nou, dat was een geslaagde avond! Na weken van oefenen en voorbereidingen treffen, kon elke groep hun eigen lied laten horen en zien. We zongen over 'Beroepen'. Ziet u over welke beroepen wij gezongen hebben? Super leuk dat er zoveel belangstelling was, écht gezellig!

Groep 8 gaat vissen

Geplaatst op 13 juni 2024

Groep 8 heeft een visles gehad in de klas. Welke zoetwatervissen kennen we? Waar leven ze? Wat is de grootste? Maar ook: hoe haal ik een haakje uit de bek van een vis? 's Middags zijn we echt wezen vissen. Iedereen kreeg een hengel en we hebben heerlijk langs de waterkant gezeten. Voor sommigen duurde het wat lang (vooral al je niks vangt), voor een ander was het veel te kort. Maar we hebben wel een fijne middag gehad met elkaar. En kijk die trotse gezichten eens als ze een visje vasthouden...

Groep 5b in Zaltbommel

Geplaatst op 13 juni 2024

Wat hebben wij vandaag veel geleerd over de stad Zaltbommel. De prachtige gebouwen met de mooie gevels en de Sint Maarten met zijn stompe toren. De Vismarkt, maar ook de Gasthuistoren met de prachtige klokken. We zijn boven in de toren geweest en mochten allemaal op de beiaard spelen! We hebben zelfs nog een gebouw gemaakt om in de stad te zetten. Kijkt u maar mee!

Groep 6 viert de verjaardag van de juf

Geplaatst op 07 juni 2024

Vandaag vierde juf Van den Heuvel haar verjaardag. We hadden een gezellige dag met elkaar! We versierden onze cake. Daarna gingen we naar het hertenkamp, want ja, de Waal stond toch wel heel erg hoog. De juf had zelfs nog warme knakworsten voor ons, heerlijk!

Groep 1-2 bezorgt post in 't Slot

Geplaatst op 06 juni 2024

Net voor de meivakantie hebben de kinderen van groep 1-2 post bezorgd in 't Slot. De oude(re) mensen kregen allemaal een zelfgemaakte kaart. Wat waren er veel brievenbussen! We moesten goed zoeken naar het juiste nummer, maar uiteindelijk zat er in iedere brievenbus een kaart. We kregen nog een leuk zakje met wat lekkers en een puzzelstukje, zo konden we op school met elkaar nog een paar puzzels maken.

Schoolkamp groep 8

Geplaatst op 05 juni 2024

Vorige week is groep 8 op schoolkamp geweest. We kijken terug op twee oergezellige dagen! Hier ziet u een selectie foto's van alles wat we gedaan hebben. Geniet u nog even mee?

Groep 4b - Tentoonstelling 'Sjakie en de chocoladefabriek'

Geplaatst op 31 mei 2024

Groep 4b had zo'n smakelijke ochtend: er werden eerst workshops gevolgd die te maken hadden met chocolade. Daarna, met als klap op de vuurpijl, de tentoonstelling in de klas over 'Sjakie en de chocoladefabriek'! Heel erg leuk en super gezellig dat er zoveel belangstelling was. Wij hebben ervan genoten!

Groep 1-2 naar de kas

Geplaatst op 29 mei 2024

In de klas werken we over de tuin. En het leuke was: we mochten bij de bloemen komen kijken die in de kas groeien van de papa van Jilco! Ziet u hoe leuk wij het vonden? En weet u wat helemaal leuk was? We kregen ook nog allemaal een mooie bos chrysanten mee naar huis!

"De school heeft oog voor de ontwikkeling van het kind en laat voldoende ruimte om het kind ook echt kind te laten zijn."

Ouder