Nieuws

Nieuwsoverzicht

Letterfeest in de groepen 3

Geplaatst op 21 februari 2024

De donderdag voor de vakantie vierden wij het Letterfeest. Dit deden we omdat we alle letters kennen! Allereerst deden we een letterspeurtocht. Daarna gingen we naar de klas en kleurden we een mooie kleurplaat. Uiteindelijk kregen we nog een lekkere cake met echte letters erop. Dat smaakte heerlijk! De juffen van de groepen 3 zijn trots op deze knappe kinderen.

Verjaardagsmars door Thijmen

Geplaatst op 19 februari 2024

Op vrijdag, net voor de vakantie, vierden meester Roest en meester Vat hun verjaardag. Één van de verrassingen was dat Thijmen voor de meesters de verjaardagsmars op het orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel speelde. Dit filmpje delen we ook graag met u. Wat knap van hem hè? Echt prachtig!

Groep 6 naar Slot Loevestein

Geplaatst op 08 februari 2024

Vandaag bleven onze schoolboeken in de kast. We hadden namelijk een excursie naar Slot Loevestein. Daar kregen we een mooie rondleiding. We mochten zelfs ervaren hoe Hugo de Groot ontsnapt is. Het was een leerzame ochtend over de geschiedenis van ons vaderland.

Gastlessen van Willemijn de Weerd

Geplaatst op 29 januari 2024

Afgelopen vrijdag en vandaag is schrijfster Willemijn de Weerd bij ons op school. De onderbouwgroepen hebben genoten van de leuke gastles. Ze vertelde over haar boek 'Schaap 507'. Daarbij liet ze ons kunstjes zien, leerde ze ons liedjes zingen over de schapen en muziek maken, en wat vooral leuk was, was dat ze speelde op haar accordeon. Ze liet zien hoe ze vrolijke en droevige klanken kon maken. De bovenbouwgroepen hadden een indrukwekkende gastles over het boek 'Alleen maar zee'. In dit boek wordt een aangrijpend verhaal over de watersnoodramp van 1953 beschreven.

Creativiteit in groep 1-2

Geplaatst op 23 januari 2024

Wat een creatieve kinderen hebben wij in groep 1-2! Echte kunstenaars! We hebben dinsdagmiddag geleerd hoe onze kleding gemaakt wordt: dat er wol van een schaap nodig is voor een lap stof, hoe een vlaggenlijn gehaakt kan worden en hoe je met allemaal kleine lapjes een heel groot deken kunt maken (wij weten nu dat quilten lijkt op borduren en naaien). En wij zijn zelf ook aan de slag gegaan. We kunnen nu vingerhaken, een bladwijzer borduren en zelf een lapje stof weven. Echte knappe creatieve kinderen dus! Op de foto's kunt u meegenieten van de gezellige en leerzame middag. Dat we ons heel goed moesten concentreren, ziet u wel aan onze rode wangen.

Winterse plaatjes

Geplaatst op 15 januari 2024

Het winterse weer zorgt voor mooie plaatjes. Hopelijk blijft de sneeuw nog eventjes liggen zodat we een sneeuwpop(je) kunnen maken... ;)

Het kerstfeest in groep 3a

Geplaatst op 22 december 2023

Het kerstfeest in groep 3a was prachtig! We begonnen de ochtend met het zingen van de liederen en hoorden verhalen uit de Bijbel. Daarna kregen we chocomel en een lekker koekje. De rest van de dag hebben we heerlijk gespeeld. Goede dagen toegewenst!

Kunst in groep 6b

Geplaatst op 08 december 2023

Vandaag van juf Jacqueline Jans bij ons in de klas. We hebben nagedacht over wanneer iets eigenlijk kunst is... Na de pauze moesten we met onze ogen dicht iets ronds, iets hoekigs en een streep tekenen. Dat lijkt misschien een beetje raar, maar de kunstwerken werden prachtig!

Groep 4b - Kruidnotencircuit

Geplaatst op 06 december 2023

Wat heeft groep 4b een leuke middag gehad vandaag! Op het programma stond namelijk het 'kruidnotencircuit'. We deden allerlei leuke en leerzame spelletjes met kruidnoten. En... We hebben zelf ook heerlijke kruidnootjes gebakken. Mmm...

Groepen 7-8 - Stichting HVC

Geplaatst op 15 november 2023

Groepen 7 en 8 kregen een gastles van Stichting HVC. Zij helpen vervolgde christenen in landen waar geen vrijheid is. We hadden een bijzondere bezoeker. Dhr. Lee uit Noord-Korea is een gevluchte christen die veel meegemaakt heeft. Middels een zoom-verbinding met een tolk werd een prachtig verhaal aangehoord. Het was best indrukwekkend…

Aan jou de keus!

Geplaatst op 10 november 2023

In de afgelopen week zijn de leerlingen van groep 6 t/m 8 druk bezig geweest met het project 'Aan jou de keus!'. Zij richtten hun eigen partij op, bedachten hun standpunten en maakten promotieflyers. Vrijdag presenteerden de partijen zich door een speech en het beantwoorden van vragen. Daarna kon er volop gestemd worden. Leerlingen van de groepen 4 t/m 8 en juffen en meesters brachten hun stem uit. De partij 'De Alles Kan School' is als winnaar uit de bus gekomen. Kijkt u mee naar hun filmpje?

De schoollunch

Geplaatst op 07 november 2023

Onze jaarlijkse 'schoollunch' stond weer op het programma. En dat viel goed in de smaak! Kijkt u gezellig even mee naar de foto's?

De kleuters speuren in het bos

Geplaatst op 24 oktober 2023

Het is herfst! Natuurlijk konden wij het niet laten om met alle kleuters op speurtocht te gaan naar het bos in Nederhemert-Zuid. Samen met papa's en mama's zijn we op pad gegaan. Toen we weer terug kwamen op school, hadden een paar ouders heerlijke pannenkoeken gebracht. Met ons allen hebben we daarvan gesmuld! Hartelijk bedankt voor alle hulp hoor!

Gastles Unicef in groep 8

Geplaatst op 24 oktober 2023

Groep 8 hoorde vandaag over kinderrechten. Een medewerker van Unicef kwam op school op ons daar meer over te vertellen. Wat zijn kinderrechten en wat betekent het voor ons? Daarna hebben we een poster gemaakt met daarop de kinderrechten die wij belangrijk vinden. Die krijgen een mooi plekje in ons lokaal!

Afsluiting Kinderboekenweek: heerlijke high tea's

Geplaatst op 13 oktober 2023

Vandaag was de laatste dag van de Kinderboekenweek. Deze sloten wij af met een heerlijke high tea en alle klassen deden mee! Wat hebben we gesmikkeld en genoten zeg. Hartelijk bedankt hoor!

Groep 6a viert feest!

Geplaatst op 11 oktober 2023

Vandaag was het een feestelijke dag in groep 6a. De juffen vierden hun verjaardag! We hebben onze eigen taart gemaakt, deden krantenmeppertje en speelden bingo. Kortom, het was een gezellige dag. Ook werden de juffen verwend met prachtige cadeaus, heel erg bedankt!

"De school heeft oog voor de ontwikkeling van het kind en laat voldoende ruimte om het kind ook echt kind te laten zijn."

Ouder